Your Outdoor Lifestyle Hub

Brand that we carry

More to come in the future

Facebook Posts

2 weeks ago

Kitego Outdoor

Lata Berembun, 30-40 minit saja dari pintu renjer. Tempat yang elok untuk "short escape" waktu weekend.

Terdapat berapa bahagian yang dalam so perlu berhati-hati. Dan avoid mandi di sini kalau air keruh/besar.

Kalau nak bermalam,ada campsite berbayar di bahagian belakang Lata ni, dan campsite yang percuma pula sangat sempit dan laluan pendaki untuk ke Berembun. Jadi kalau nak setup hammock/fly make sure tak block trek. Kalau tak nanti pagi-pagi dah kena kejut 😂

#kitegooutdoor
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kitego Outdoor

Antara tempat hiking yang terkenal dikalangan pendaki di Malaysia.

Gunung Berembun - Liberator crash site menjadi pilihan untuk para pendaki kerana jaraknya yang tidak berjauhan dengan bandar-bandar besar. Gunung ini juga sesuai untuk mereka yang mahu berjinak dengan aktiviti mendaki.

Kalau nak kesini, disarankan letak kereta di belakang masjid Pantai, dan berkongsi kereta untuk ke Loji kerana parking kereta yang sangat terhad.

Permit boleh didapati di pintu masuk renjer, RM 5.

Dari pos renjer ke Lata Berembun - 40 minit
Lata Berembun - Gua Kambing - 1 jam+
Gua Kambing - puncak Berembun (beirut) - 1 jam 30 minit+
Puncak Berembun - Crash Site - 1 jam 15 minit+
Cut off time ke crash site dari Berembun jam 2 petang.
Ni hanya waktu anggaran untuk perancangan tentatif.

Ada soalan jangan malu nak tanya kami 😁

#kitegooutdoor
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Kitego Outdoor

Antara benda paling best masa tengah trekking adalah duduk berehat lepas layan pacak kaww. Lagi best trek tu tiada orang masuk. Boleh selamber je parking tengah trek.

Selalunya kita akan duduk and regroup semula dengan semua supaya tidak jauh terpisah. Masa ni juga la segala jenis cerita yang terjadi atas trek akan keluar.

Kalau first day trekking, biasanya jadi tidur berjemaah. Bila sweeper sampai mesti dia rasa nak parang semua lineup.
#kitegooutdoor
... See MoreSee Less

View on Facebook

Our Approach

Kitego Outdoor in its name itself is to encourage people to enjoy the great outdoors. Kitego, which is rooted from the local dialect “kita-go”, means to invite. Kitego Outdoor in full, is simply inviting you to go outdoor!

As an outdoor & lifestyle hub, we believe in making nature a part of you. With every adventure that we embark on, we make sure to include you in our experience!

Our outdoor stories are meant for nature enthusiasts like you, who seek lifetime adventures.

Our Story

We are a small team of 5 members, passionate about sharing the best that nature has to offer and the best that we could offer in return for nature! Follow us on our Instagram for daily dose of lush greens and chilly waters. We carry outdoor gears too!

Contact Us